. 75-а річниця визволення Борівщини!(Шийківська школа) - 3 Лютого 2018 - Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Окружний опорний заклад "Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
ім Героя Радянського Союзу В.С.Колісника 
Борівської селищної ради"
Четвер, 28.03.2024, 12:40
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Лютий » 3 » 75-а річниця визволення Борівщини!(Шийківська школа)
18:56
75-а річниця визволення Борівщини!(Шийківська школа)

2 лютого цього року Борівщина святкує 75-у річницю визволення нашого краю від нацистських загарбників. Саме з Борівського району (сіл Першотравневої сільської ради) розпочалося визволення всієї Харківщини від окупантів далекого 1 лютого 1943 року, а вже 6 лютого війська Червоної Армії були на околицях міста Харків. Ця важлива дата – дата радості і скорботи.

У Шийківській школі з нагоди цієї визначної події були проведені виховні заходи. Під час виховної години учні ознайомились з історією звільнення Борівського району від нацистських окупантів, переглянули документальний авторський відеопроект О.Малія «Солдати Перемоги: визволення Борівщини».

Для учнів старших класів було організовано коментований перегляд документального відеофільму «Перше визволення Харкова в лютому 1943 року».

Учні та вчителі школи взяли участь у мітингу-пам’яті «Згадаймо імена визволителів», який пройшов біля Алеї Пам’яті села Шийківка, школярі пригадали події далекої зими 1943 року, з вдячністю згадали воїнів-визволителів, вшанували хвилиною мовчання земляків, які полягли на полях битв Другої світової війни, а також тих, хто віддав своє життя, звільняючи від нацистських загарбників наше село, навічно спочив у братській могилі нашого села.

Діяла літературна викладка «Борівщина в роки визволення України».

Поки ми пам’ятаємо героїв – вони живі. Тому будьмо вдячними нащадками тих, кому зобов’язані власним життям у державі Україна! Під час уроку пам’яті учні пригадали героїв Борівського району: Єгора Шутька, Василя Колесника, Григорія Запорожченка, Володимира Біжка та Володимира Сентюріна.

            

 Учасники бойових дій Другої Світової війни, які сьогодні проживають на території  Борівського району, боролися з ворогом в різних куточках нашої країни та за її межами, робили все, щоб окупанти більше ніколи не ступили на нашу рідну землю. З кожним роком їх залишається все менше. З великим сумом та сльозами на очах діти переглянули відеофільм Віталія Колісника «Останні герої», в якому автор згадав всіх земляків, ветеранів Другої Світової війни, які на сьогоднішній день поруч з нами, своїми рідними та близькими.

Наше покоління повинно бути до останнього вдячним нашим дорогим ветеранам за їхній життєвий подвиг, за все, що вони зробили для нас у воєнні та мирні часи.

Пам’ятаймо про тих, хто поліг у боях! Шануємо тих, хто сьогодні є для нас прикладом Мужності, Відваги, Самопожертви заради майбутнього, заради нас…

Переглядів: 614 | Додав: Natalka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz