. «Ми проти насильства» - 4 Грудня 2017 - Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Окружний опорний заклад "Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
ім Героя Радянського Союзу В.С.Колісника 
Борівської селищної ради"
Субота, 20.04.2024, 04:40
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Грудень » 4 » «Ми проти насильства»
21:28
«Ми проти насильства»

«Мій улюблений світ – без насильства, без жорстокості, болю і зла, де народом заспівана пісня пестить тільки хороші слова…» Саме такими рядками з вірша Ірини Супрун «Світ без насильства» розпочався тренінг для учнів 7 класів «Ми проти насильства», приурочений до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка розпочалась 25 листопада і триватиме до 10 грудня.

Цей тренінг провели працівники психологічної служби ООЗ «Борівська ЗОШ №1» практичний психолог та соціальний педагог, і він став одним із заходів, проведених на 1-му тижні акції. Учні із задоволенням долучалися до заходів акції, приймали активну участь в обговоренні проблеми насильства та булінгу на виховних годинах.

Учні 9-11 класів взяли участь в анкетуванні щодо виявлення рівня обізнаності з проблеми насильства. (Результати анонімного анкетування будуть опубліковані пізніше)

Психологічна служба ООЗ проводить просвітницьку роботу щодо булінгу. (Примітка: Булінг - це агресивна і в край неприємна поведінка однієї дитини, або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. – з сайту stopbulling.com.ua)

До речі, за сприяння ЮНІСЕФ діти отримали тематичні наклейки та мали змогу наочно розглянути цю злободенну проблему сучасності на яскравих плакатах, наданими дитячим фондом ООН.

Всі учні та педагоги мають змогу прочитати додаткову літературу з проблеми насильства, торгівлі людьми, та їх запобігання в бібліотеці ООЗ. На початку акції бібліотекарем була організована тематична виставка.

Наряду з роботою щодо профілактики насильства продовжується робота з запобігання торгівлі людьми. Одним із заходів була проведена гра «Рожеві окуляри», в ході якої учні школи мали змогу дізнатися про цю проблему та розглянути шляхи її подолання.

На превеликий жаль, ми живемо у світі, де існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх-давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство над нею. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж  прояви насильства порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування.

Якщо не вдається  подолати цю проблему одразу, можна зменшити її масштаби, замислившись, чи не плутаємо ми «методи виховання» з домашнім насильством.

ФОТО

Переглядів: 677 | Додав: Natalka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz