. ДЕСЯТИКЛАСНИКИ РОЗІГРАЛИ СВОЄ МІСТО - 8 Грудня 2018 - Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Окружний опорний заклад "Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
ім Героя Радянського Союзу В.С.Колісника 
Борівської селищної ради"
Субота, 27.04.2024, 05:00
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Грудень » 8 » ДЕСЯТИКЛАСНИКИ РОЗІГРАЛИ СВОЄ МІСТО
19:56
ДЕСЯТИКЛАСНИКИ РОЗІГРАЛИ СВОЄ МІСТО

Сьогодні, в День місцевого самоврядування, учні десятих класів Борівської школи №1 взяли участь у грі «Розіграй своє місто». Модерувала гру громадська активістка, фундаторка ГО  «Фонд розвитку Борівської громади» Валерія Гонтар.

На час гри учасники уявили себе небайдужими мешканцями міста і утворили чотири групи. Одна група представляла місцеву владу, а решта – жителів з різними інтересами: тут були бізнесмени, екологи і родинна група.

Усі групи прагнули розвитку свого міста, але через реалізацію саме своїх інтересів. Бізнесу були потрібні паркінги, торгові центри, кафе; екологам –контейнери для роздільного збору сміття, велосипедні доріжки, пішохідні зони; представникам родинної групи – дитячі майданчики, пандуси, лежачі поліцейські тощо.  

Влада ж мала свій план розвитку міста, але намагалася також і максимально задовольнити інтереси усіх жителів. Та, оскільки ресурси влади обмежені і зробити все одночасно неможливо, доводилося проводити громадські консультації, щоб мешканці могли висловити свої побажання і бачення. За результатами цих консультацій влада приймала рішення, які саме обʼєкти і де встановлювати.

Гра складалася з трьох турів і за результатами кожного з них групи мешканців отримували бали за свої реалізовані проекти. А по завершенні кожна група оцінювала в балах діяльність влади, тому для влади було важливо отримати високу оцінку діяльності від кожної з груп.

Школярі швидко включилися в гру і жваво відстоювали свої інтереси, намагалися домовитися з владою та представниками інших груп, шукали компроміси.

Після підбиття підсумків і визначення переможців кожна команда поділилася враженнями від гри.

«Важко бути Богом», – саме таким висловом охарактеризували свої відчуття представники групи влади.

– Ми зрозуміли, як важко владі у рівній мірі задовольняти інтереси різних груп населення, приймати рішення, які подобалися б усім, і виконувати свої завдання,– сказав лідер групи Вадим.

Учасники інших груп поділилися, що завдяки грі усвідомили, наскільки важливо чути і враховувати думку один одного, а також змогли уявити, як функціонує громада міста, як здійснюється місцеве самоврядування, як можуть впливати на це місцеві жителі.

– Саме на це і була спрямована гра, – пояснює Валерія Гонтар. – Важливо було показати дітям, яким чином в демократичному суспільстві здійснюються принципи громадського консультування місцевої влади з громадянами, як народжуються нові ідеї розвитку та враховуються інтереси різних соціальних груп.

Оксана Дудник.

За матеріалами сайту http://borova.info

Переглядів: 389 | Додав: Natalka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz