. Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 - Новини
Окружний опорний заклад "Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
ім Героя Радянського Союзу В.С.Колісника 
Борівської селищної ради"
Субота, 27.04.2024, 10:10
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


[ Добавить новость ]


 

Цьогорічний початок навчального року передбачає безпрецедентні заходи для безпечного освітнього середовища З цією метою булот розроблено посібник «Абетка з безпеки» для школярів середньої школи. 

У книжці. зібрані поради, відповіді на найактуальніші питання щодо воєнного стану, роз'яснення і рекомендації, які допоможуть дітям, батькам, викладачам зберегти здоров’я і життя. Абетка з безпеки для учнів ЗЗСО 

Переглядів: 107 | Додав: annabilyk43 | Дата: 05.09.2022 | Коментарі (0)

Книга про рівність і різноманіття «Світ без меж», яка нагадує читачам, що кожна людина – гідна поваги особистість, а не носій діагнозу.

Книга спрямована на навчання в супроводі вчителя дітей молодшої школи. Розмови в такому віці про несхожість, прийняття та рівність закладають фундамент суспільних трансформацій.

Видання реалізовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Українського інституту книги та в межах ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів». https://drive.google.com/file/d/1S8_uYMu4-K7QIKNHdVMqZ7ie5JQdlJqs/view

Переглядів: 140 | Додав: annabilyk43 | Дата: 17.02.2022 | Коментарі (0)

За ініціативи першої леді Олени Зеленської у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами було створено “Довідник безбар’єрності ” - гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

“Довідник безбар’єрності”, доступний за посиланням – ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: annabilyk43 | Дата: 17.02.2022 | Коментарі (0)

04 січня 2022 року відбулося чергове засідання методичного об’єднання вчителів предметів громадянської та історичної освітньої галузі на базі ООЗ «Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Героя Радянського Союзу В.С. Колісника Борівської селищної ради». 

                           

Серед планових питань засідання вчителі розглянули зміст Професі ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Додав: Natalka | Дата: 05.01.2022 | Коментарі (0)

В рамках реалізації концепції Нової української школи "Педагогіка партнерства"
у 5-Б класі був проведений захід "Україна колядує". 
Ключовими компонентами цієї концепції є спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнями та батьками. 
 

Все це сповна продемонстрували учасники свята, адже це було яскраве театральне дійство! 

 

Під час заходу учні показали та застосували навички і знання з різних шкільних предметів: народознавства, історії, мистецтва, фінансової грамотності, української мови ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: genakr | Дата: 23.12.2021 | Коментарі (0)

З 25 листопада по 10 грудня 2021 року з метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, в ООЗ «Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. Героя Радянського Союзу В.С.Колісника Борівської селищної ради» проводилися різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насильства»

.     ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: annabilyk43 | Дата: 12.12.2021 | Коментарі (0)

Департамент боротьби з наркозлочинністю НПУ за участю Головного управління Національної поліції в Харківській області розробили листівку "Важлива інформація для батьків" стосовно ранніх ознак вживання наркотиків та загальних наслідків.

Переглядів: 156 | Додав: annabilyk43 | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

Вітаємо  ученицю 11-А класу Крижановську Марію з перемогою в Науково-творчому  конкурсі з фінансової безпеки та фінансових розслідувань « Як викрити фінансового шахрая ?». Компетентне журі  кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 ХНУВС перевірило 240 конкурсних робіт. За підсумками конкурсу було визначено 5 кращих робіт , серед яких конкурсна робота Крижановської  Марії  посіла ІІІ місце..
Вітаємо Марію  з перемогою!!!  Бажаємо подальших успіхів , яскравих ідей і нестримної жаги до пізнання нового.

 

... Читати далі »

Переглядів: 163 | Додав: genakr | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

В рамках інформаційно-просвітницької кампанії "Для дітей суспільство без бар'єрів",за ініціативи першої леді Олени Зеленської було розроблено «Довідник безбар’єрності». За словами  Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля:- «В Україні змінюються підходи до інтеграції людей з маломобільних груп та створюється все більше можливостей для самореалізації. Важливу роль у просуванні безбар’єрності відіграє мова. Слова, які ми вживаємо в комунікації про інклюзивність, багато що говорять про наше суспільство, інститути, культуру, толерантність». У свою чергу, заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська також наголосила, що безбар’єрність має стосуватися не тільки доступності фізичних об’єктів, але й комунікації. «Важливо, як люди спілкуються між собою та які слова використовують при цьому – від цього залежать сенси сказаного. Довідник у доступній формі пояснює, чому, розбуд ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Додав: annabilyk43 | Дата: 02.12.2021 | Коментарі (0)

В Україні стартувала інформаційно-просвітницька кампанія «Для дітей суспільство без бар’єрів».

Мета кампанії – продемонструвати, що тільки через розбудову інклюзивного та безбар’єрного суспільства можна створити належні умови для розвитку кожної дитини, а також забезпечити її включення в активне життя навчального закладу, громади та суспільства.

Інформаційно-просвітницька кампанія «Для дітей суспільство без бар’єрів» покликана стати запорукою толерантного ставлення суспільства до дітей з особливими освітніми потребами.

У рамках першої частини інформаційно-просвітницької кампанії «Для дітей суспільство без бар’єрів» кожен може переглянути відеоролики та долучитися до кампанії щодо розбудови безбар’єрного простору.

Довідка

Інформаційна кампанія «Для дітей суспільство без бар’єрів» розроблена проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» за підтр ... Читати далі »

Переглядів: 158 | Додав: annabilyk43 | Дата: 02.12.2021 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 26 27 »

Засідання ШМО вчителів Української мови та літератури

Окружний опорний заклад «Борівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 імені Героя Радянського Союзу В.С. Колісника Борівської селищної ради» бере участь у всеукраїнських змаганнях серед шкільних команд з правил безпеки на дорозі – Хештег-Марафон #SafetyChallenge, які організувала  Громадська організація Traffic Challenge. Змагання відбуватимуться у IІІ етапи протягом місяця.

І етап: 29 квітня – 9 травня. «Моя безпека на дорозі!». Команда працює над створенням посібника Правил дорожнього руху для навчання для учнів молодших класів.

ІІ етап: 10 травня – 20 травня. Освітній марафон — проведення онлайн-тренінгу для школярів, педагогів та батьків з безпеки руху на теми: надання домедичної допомоги, світловідбивачі та їх використання, системи активної та пасивної безпеки автомобіля, захист дітей у автомобілі, три травмуючі сили, механізм травмування у автомобілі, EURONCAP, тощо.

ІІІ етап: 21 травня – 31 травня. #Love30. Громадські акції на підтримку безпеки мікромобільної спільноти (користувачів персонального транспорту), пішоходів, людей старшого віку та людей з інвалідністю на дорогах. Акції організовуються дітьми середньої та старшої школи.

Ціллю Хештег-Марафону #SafetyChallenge #Love30 є зниження смертності та травматизму дітей на дорогах України. Завдання Хештег-Марафону — підняти рівень безпекової грамотності населення, поширюючі світові практики з безпеки на дорозі серед українських шкіл й заохочувати дітей та підлітків втручатися у питання власної безпеки, а також підтримувати використання в українських школах світловідбивних жилетів.

Нами було створено команду, учасниками якої стали – педагоги, батьки та учні нашої школи, а саме: Вроманова Валерія Віталіївна, Сватовська Марина Валеріївна, Алєксандрова Світлана Сергіївна, Сядриста Ірина Андріївна, Білокопитий Володимир Валентинович, Величко Валерія Ігорівна, Кашпор Надія Єгорівна та Білик Ганна Валеріївна.

Під час першого етапу Хештег-Марафону, нашою командою було створено посібник з Правил дорожнього руху для учнів початкової школи. Інформація в посібнику подається у вигляді цікавих фактів, завдань та мультфільмів. До участі у створенні посібника,  нашою командою було залучено: медичну сестру, інспектора ювенальної превенції, вчителів початкової школи та вчителів основ здоров’я. В подальшому, посібник буде використовуватись в роботі вчителями початкових класів.

Короткий огляд посібника

Посібник-з-ПДР-КОМАНДА-0404


Щорічно 28 квітня у нашому закладі відзначають Всесвітній день охорони праці

Цьогоріч цей день було сплановано та проведено у дистанційному форматі

Девіз Дня охорони праці у 2021 році – «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР» (безпеки та здоровя на роботі)

ПОСТЕР-2021 року

Інформаційна довідка

 

Згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці.  Пандемія COVID-19 обумовила вибір теми Всесвітнього дня охорони праці у 2021 році. Минулого року вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього, звичайно, постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавірусної інфекції на сферу праці доводиться долати до цього часу.

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році -«Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

З того часу, як на початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи БЗР, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№ 187) . У доповіді до Всесвітнього дня висвітлено питання про те, як нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем БЗР, включно зі службами безпеки та охрони здоров?я на роботі, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

МОП скористається цією можливістю для покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем БЗР та інвестування коштів у них, для чого будуть висвітлені як регіональні, так і національні приклади зменшення і попередження поширення COVID-19 на робочому місці.

                                                                            

З нагоди Дня охорони праці класні керівники 1-11 класів провели тематичні виховн години.

Учні школи взяли участь у конкурсі малюнків на тему «Охорона праці очима дітей». Вихованці гуртка «Основи журналістики » спільно із учнівським самоврядуванням створили відеоролик під назвою «Поради від учнів щодо безпеки на роботі».

Під час планування виховних тематичних заходів класні керівники використали такі інтернетресурси:

Інформаційний огляд до Всесвітнього дня охорони праці 2021 "Охорона праці- запорука життя".

https://www.youtube.com/watch?v=VwV5On8B8ME

Медійні матеріали про охорону праці

https://www.youtube.com/watch?v=7TxOsN25UBI

Відео «Оцінка ризиків»

https://www.youtube.com/watch?v=aFGPBopRPLw

Відеопоради БЖД

https://www.youtube.com/watch?v=3z99AxqocVM

навчальні матеріали з ОП

https://www.univer.kharkov.ua/ua/general/docs/navchalni-materialy

9 відео для дітей про безпеку

 https://ns-plus.com.ua/2018/08/10/9-video-dlya-ditej-pro-bezpeku/

 


У період з 19 по 26 квітня 2021 року

в ООЗ «Борівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1 імені Героя Радянського Союзу В.С.Колісника Борівської селищної ради» та його філії

було проведено тематичні заходи, присвячені 35-роковинам аварії

на Чорнобильській атомній електростанції

 

  

(фото з відкритих джерел)

Вчителі історії провели акцію «Словами очевидців» та фотомарафон спогадів «Обличчя Чорнобиля», де разом з учнями записали спогади очевидців про аварію, а також підібрали інформаційні та фотоматеріали про трагедію.

Учні 5-10 класів взяли участь у виставці-акції графічних символів «Чорнобиль».

Учнівське самоврядування під керівництвом педагога-організатора підготували Акцію пам’яті «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс»).

 

У бібліотеці школи було оформлено тематичну виставку, а також організовано та проведено в режимі онлайн літературну читальню під назвою «Чорнобиль у творах письменників».

Вихованці шкільного гуртка інформаційних технологій взяли участь у створенні відеопрезентацій та відеороликів, присвячених подіям у Чорнобилі.

Класні керівники провели тематичні виховні години, бесіди, лекції:

«Чорнобиль: пам’ятаємо і вшановуємо»; «Проблеми громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС»; «Збережемо пам'ять про подвиг»; «Біль і тривоги Чорнобиля» тощо, а також учні старших класів переглянули та обговорили фільми: «Метелики», «Чорнобильська трагедія: люди в тоталітарній імперії» , «Земля Забуття», «Чорнобильська трагедія - біль України», Лазуровий пил», « Чорнобиль», «Розщеплені на атоми», «Чорнобиль. За хвилину до катастрофи», «Чорнобиль. Точка часу».

 

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz