. Екскурсія на базі Борівського комунального підприємства теплових мереж - 7 Квітня 2019 - Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Окружний опорний заклад "Борівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
ім Героя Радянського Союзу В.С.Колісника 
Борівської селищної ради"
Субота, 27.04.2024, 05:30
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Квітень » 7 » Екскурсія на базі Борівського комунального підприємства теплових мереж
17:16
Екскурсія на базі Борівського комунального підприємства теплових мереж

Питання вибору професії особливо гостро стоїть перед шкільною молоддю, тому одним із пріоритетних напрямків роботи центрів зайнятості є надання профорієнтаційних послуг школярам. Основний акцент робиться на орієнтацію молоді на робітничі професії; на професії, які потребує село, що в перспективі надасть можливість працевлаштуванню.
Закінчується навчальний рік у школах, для багатьох старшокласників, в житті настає важливий момент, а саме вибір професії.


Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці, це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Для сучасного старшокласника визначитись з вибором майбутньої професії, а отже і власної долі, є завданням дуже складними. 
З однієї сторони, випускники розуміють, що мають обрати не тільки улюблену, але й актуальну в майбутньому професію. А з другої, вже необхідно визначити свій життєвий стиль уже сьогодні, щоб у майбутньому бути щасливим, успішним та конкурентоздатним.
Сьогодні 03 квітня 2019 року відділом надання соціальних послуг у Борівському районі Ізюмського МРЦЗ на базі Борівського комунального підприємства теплових мереж для учнів 8-го класу ООЗ Борівської ЗОШ № 1 була проведена професіографічна екскурсія.
Професіографічна екскурсія, як форма профорієнтаційної роботи дає можливість молоді ознайомитись безпосередньо із професією на виробництві, вимогами, які вона висуває до людини, поспілкуватись із професіоналами, отримати інформацію із першоджерел. В ході екскурсій школярі «приміряють» професію до себе, аналізують не тільки ті професії, про які розповідають на екскурсії, але й інші, які їм цікаві. 
На цьому підприємстві працює понад 80 чоловік за більш, як двадцятьма професіями, а саме; оператори котельні, електрогазозварники, водії автомобільного транспорту, трактористи, машиністи автокрану, бульдозеристи, інженери, бухгалтери, економісти та інші.
Головний інженер Борівського комунального підприємства Теплових мереж Стрельник Р.П. провів пізнавальну екскурсію безпосередньо на котельні де розповів про весь технологічний процес, приділив увагу особливостям організації виробничого процесу, робочих місць, змісту праці, ознайомив із сучасною технікою, устаткуванням.
Представники центру зайнятості презентували послуги служби зайнятості, звернули увагу на те, що при виборі майбутньої професії потрібно враховувати потребу професії на ринку праці та можливість навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти ДСЗУ.
Професіографічна екскурсія мала важливе значення для професійного самовизначення школярів: сприяла розвитку до аналізу проблеми вибору професії, дала можливість школярам поспілкуватися із працівниками, допомогла розширити уявлення учнів про професії.
По закінченні заходу учні отримали інформацію щодо вибору професії, затребуваності робітничих професій на ринку праці. Школярі в свою чергу, подякували керівництву підприємства за цікаву екскурсію.

Відділ Ізюмського міськрайонного центру зайнятості - смт Борова

Переглядів: 419 | Додав: Natalka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz